СЪБИТИЯ

НАЧАЛОСЪБИТИЯ
ВИЕ СТЕ ТУК

ВИКТОР ЧУЧКОВ И ТЕОДОСИЙ СПАСОВ - ЕТНО-КЛАСИКА ПРЕЗ АВГУСТ НА МОРЕТО


Виртуозите ще излязат на сцената на амфитеатър „Арена“ Свети Влас

 
На 8 август, петък, 21ч., Виктор Чучков и Теодосий Спасов ще изнесат единствен по рода си етно-класически концерт в амфитеатър „Арена“, Свети Влас. Двамата виртуози и оркестър ще излязат заедно на сцената, по покана на Casa Real, The Lounge Bar и Event Zone.

Талантливи деца от Русия ще поставят началото на събитието.След тяхното изпълнение ще започне концертът на Теодосий Спасов и Виктор Чучков,с камерен оркестър. В програмата са заложени бисери от класиката за пиано на Моцарт и Шопен,  народни мотиви и джаз. Разнообразие в музикалната вечер няма да липсва. През лиричния поглед и виртуозно изпълнение на музикантите, всеки със свой собствен  хоризонт, слушателят ще бъде отведен в света на импровизираната етно-класика.

Виктор Чучков и Теодосий Спасов са любими на българската публика творци, всеки от тях, оставил трайна следа в световната музикална история. На 8-ми август те ще създадат феерия от звуци, специално и за първи път за посетителите на концерта в Свети Влас. Романтиката в музиката им, неповторимият талант и на двамата, специфичното им звучене, съчетани с древната атмосфера на амфитеатъра, лятната нощ и необятното море, обещават една прекрасна и незабравима вечер.

Приключенското пътешествие на пианото и кавала е  част от концепцията на организаторите – Summer Session Concerts. До края на лятото ще чуем Touch and Go,  Mo’ Horizons, Васил Петров и още много други изпълнители.Начало на събитието 21.00 часа.

Билети за концерта може да закупите на цена от 30лв в мрежата на Eventim.

Биографични данни:
Професор Виктор Чучков е гостувал като пианист и композитор в над 16 страни в Европа, Азия и Южна Америка. Носител е на множество престижни, международни награди и е оставил поне един мил и светъл спомен у всеки българин - "Моля кажете не на шега, кой нарисува тази дъга?".  Заедно с Маестро Мориконе е работил върху много творчески проекти. В кариерата си се изявява като композитор и концертиращ пианист. Солист на оркестри в Италия, Холандия, Швейцария, Бразилия, Русия, САЩ, Малайзия, Македония, Гърция, свири под диригентската палка на Дж. Маринуци, Дж. Медалия, Е. Бауер, Вл. Чачин, Ил. Лапинш, М. Арджентиери, Ф. Лавекя, В. Стефанов, Д. Манолов, И. Вульпе и др. Лауреат е на международни и национални конкурси.

Стилът на Теодосий Спасов, известен с прозвището„кавалджията на света“, е уникален, смес от фолклор и джаз. През 1995 г. списание „Нюзуик“ го определя като един от най-талантливите източноевропейци и отбелязва: „Спасов не просто оцелява в посткомунистическата културна пустош – той създава нов музикален жанр.“. Той е от тези музиканти, които съумяват да омаят публиката не само с многообразието на идеите, богатството на тоновите нюанси, но и с типичната му непринуденост в контакта с присъстващите. Теодосий е отличен с наградата на Международната академия за изкуства Париж през 1996 г. През 1997 г. и 2002 г. е отличен с „Музикант на годината“.