НОВИНИ

НАЧАЛОНОВИНИ
ВИЕ СТЕ ТУК

ДИНО МЕРЛИН ОТ СЦЕНАТА НА „БОХЕМИ“ : „ОБИЧАМ ВИ!“
 

Първата вечер на фестивал „Бохеми“ Банско се овенча с изключителното изпълнение на Дино Мерлин. Босненската звезда оправда очакванията на хилядите негови почитатели на площада в Банско. Завръщането на Мерлин в България след 20 години се случи снощи в 21 ч. и остави всички без дъх.

Преди легендата на балканската музика да се появи пред препълнения площад на сцената се изявиха местни фолклорни групи, бандата Алкохол Джаззз Оркестър и оркестър „Карандила“. Публиката започна да се събира на площада още в късния следобед. Програмата откри Ники Станоев, който представи певческите групи „Пиринско настроение“, „Банскалии“ и „Глазненски напеви“.

Оркестър „Карандила“ мощно превзеха сцената в 20 ч. снощи и цял час радваха ратанцувалата се публика в Банско. Когато стана време да излезе Дино Мерлин и неговите музиканти, в един глас всички на площада започнаха да викат: „Дино, Дино, Дино!“. Българи, сърби, македонци и няколко шотландци говореха заедно на универсалния език: музиката.

В 21:10 ч. Дино се появи на сцената и Банско грейна в усмивки и радостни лица. Самият той се усмихваше, говореше с публиката и пя от дъното на голямата си душа. „Готови ли сте?“, „Как сте, Банско!“, „Пейте с мен!“ призоваваше Дино, а публиката даде всичко от себе си. В един глас пяха с него Školjka, Hotel Nacional и още от хитовете му. За финал Дино Мерлин и магичните му музиканти поднесоха Jorgovani в непозната досега версия, която очарова всички негови фенове на площада. Концертът продължи до 23 ч.; Дино Мерлин и групата му поднесоха с любов и настроение шоуто Hotel Nacional на българската (и не само) публика в Банско. 20 години са дълго време, но завръщането си струваше чакането. Разделихме се със сълзи и усмивки, с вълнение и един спомен, който няма да избледнее.

Днес Балкански фестивал „Бохеми“ продължава с фолклорни състави „Пирински бисери“, „Банска младост“ и „Бански фукли“, перлата в програмата: Диа, сръбските трубачи „Кристиян Азирович оркестър“ и дебюта на словенския изпълнител Magnifico в България. Бъдете там, започваме в 18:30 ч. на площада в Банско, а входът по традиция е свободен.