НОВИНИ

НАЧАЛОНОВИНИ
ВИЕ СТЕ ТУК
Отблизо с Ясмин Леви

 

На 2 октомври, ден след световния празник на музиката, един световен изпълнител даде своето първо интервю на живо, пред гости и журналисти в Sofia Live Club. Ясмин Леви сподели, че вълнението ѝ от концерта в България е изключително, защото за нея, това ще бъде своеобразно завръщане към детството.

Събитието уважиха Нейно Превъзходителство посланика на Израел Ирит Лилиан, председателят на Двунационалната търговска камара България-Израел г-н Ави Катриели, директорът на Институт Сервантес г-н Хавиер Валдивиелсо и представители на медиите. Ясмин Леви се включи с директна връзка онлайн и в кратките 20 минути, разкри душата си пред гостите.

Ако има артисти, чиято съдба е „обещана” на музиката, то Ясмин е такъв изпълнител. Певицата от сафарадски произход признава, че дълго се е съпротивлявала на изкуството и са ѝ били нужни години, преди да открие и заживее с таланта си. За късмет на всички ни, Ясмин Леви се вслушва в сърцето си и вече десетилетия разпространява своята универсална религия – любов към музиката и човека.

Паметта за отминалите неща е важна за всеки творец. Дълбоко в себе си, ние таим тревогите и радостта на предците си, и няма нищо по-вдъхновяващо от тази мирова скръб, според Леви. Ясмин разказва, че изворът на нейното творчество е шарената действителност на Йерусалим, където е родена и израснала. Там живеят хора, дошли от всички краища на земното кълбо, сред които и бежанци от България, в чиято компания се оформя нейната дарба на интерпретатор. В музиката на певицата се чуват арменски, ирански, турски, испански, арабски мотиви – „Това са звуците на моя живот, затова са и в моето изкуство.”, казва тя.

На 21 октомври, в Sofia Live Club, ще имаме редкия шанс да се срещнем очи в очи с космополитния талант на Ясмин Леви, както и със собствените си страсти и история. 

Билети от линка тук.
За повече информация следете фейсбук събитието ни тук.